Schaatsen slijpen Amsterdam

Vakkundig uw schaatsen laten slijpen bij de Skate Dokter

Schaatsen slijpen

Als schaatsspeciaalzaak begrijpen wij als geen ander hoe uw schaatsen geslepen moeten worden.

Wij slijpen uw schaatsen met volle aandacht alsof het onze eigen schaatsen zijn voordat we zelf het ijs op gaan. Uiteraard mag u de Ronding bij noren en de Holling bij kunst en ijshockey schaatsen zelf bepalen.

Wij slijpen ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen, recreatieschaatsen en noren.

Hier vindt u de diverse slijp- en polijst services die wij bieden.
Ook laten we met trots ons specialisme zien aan de hand van een gesprek met de schaatsenslijper Ron op het NOS journaal van 8 februari 2021. Klik voor het schaatsenslijp fragment van 2 minuut 47.

 

Nieuw! …..profiel slijpen van uw ijshockey schaatsen met de Prosharp

Vanaf heden is er ook een mogelijkheid dat uw schaatsen in "profiel" geslepen worden. Dit doen we met onze nieuwe Prosharp slijpmachine. Een professionele verfijning om uw schaatstechniek op de ijshockeybaan nog scherper te krijgen.

Geheel naar uw wens slijpen we de juiste radius in de ijzers en werken we daarna af op de Blademaster. Vraag er naar in de winkel of bel even, we zijn u graag van dienst!

 

Blademaster slijpmachine

Uw ijshockey & kunstschaatsen slijpt Skatedokter op de Blademaster slijpmachine, de Ferrari onder de slijpmachines. Tijdens het schaatsen slijpen kunt u er gewoon op wachten. 

 

Iceliner voor de Noren en daarna op de hand

Noren slijpen is weer een heel andere techniek qua schaatsen slijpen. We ronden ze met de Zandstra Rondingsmachine of/en we slijpen en polijsten ze met de hand. Zie hieronder de prijzen voor beide technieken.

 

Ron De Skate Dokter in actie

 

Prijzen schaatsen slijpen bij Skate Dokter in Amsterdam:

IJshockey/ Recreatie & Kunstschaatsen 11,-
IJshockeyschaatsen Leden 9,-
IJshockeyschaatsen Profielslijpen 25,-
Lange Baan schaatsen (noren) 15,00
Lange Baan schaatsen  ronden + Polijsten  18,-

 

In februari 2021 stond De Skatedokter in de belangstelling van de media

 

Interview Radio Noord-Holland

Ron de Skate Dokter vertelt in 3 minuten over het ambacht van schaatsen slijpen bij Radio Noord-Holland. Een aanrader als je kennis wilt opdoen.


Overal vandaan

IJshockeyschaatsers komen uit heel Nederland naar Skate Dokter om hun schaatsen in profiel te laten slijpen. (Bekijk daarvoor ook de reacties op deze Facebook post.)


"Goedemorgen Nederland" (WNL) op bezoek bij De Skate Dokter

Op 26 februari 2018 stond ontbijtshow "Wakker Nederland" bij ons op de stoep; klik erop voor de TV-uitzending. Op 4.30 minuten is het interview te zien.

Ron Nieuwpoort de specialist op het gebied van het slijpen van schaatsen in Amsterdam op WNL op 26 februari 2018 

 

Nu.nl stelt een aantal vragen aan ons, tijdens de laatste vorstperiode van 2018

Een fragment uit het artikel van nu.nl:
Zaterdag
had Ron Nieuwpoort een 100 paar schaatsen in zijn winkel en de volgende dag stonden de schaatsen geslepen weer klaar. Ron Nieuwpoort: "Per dag slijpen we gemiddeld vijftig paar hier in de winkel in Amsterdam. Zo druk, dat is toch leuk!"

De hele tekst staat hier: https://www.nu.nl/ondernemen/5155124/consument-verkiest-in-kou-supermarkt-boven-speciaalzaak.html

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »